Condicions de participació – Activitats de divulgació

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica a Catalunya. Aquest esdeveniment permet que, durant uns dies, totes les persones, entitats i empreses interessades puguin treballar de forma conjunta sota el paraigües comú d’aquesta iniciativa, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica a la població.

Una de les formes per aconseguir aquest objectiu consisteix en participar en activitats de divulgació pensades per donar a conèixer aquest sistema de producció i les qualitats dels productes i aliments ecològics, així com reflexionar sobre quin és el seu paper dins dels sistemes alimentaris i les formes de consum actuals, així com les implicacions en les repercussions sobre el medi ambient i el canvi climàtic dels sistemes productius.

Qualsevol persona o entitat interessada en aquesta temàtica pot organitzar una activitat virtual o presencial de divulgació dins del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, oferint al públic interessat:

  • Xerrades, tallers o jornades a través d’un servei de videoconferència o presencial.
  • Organització d’un conta contes a una biblioteca o un centre cívic, que pot ser presencial i retransmès en directe.
  • Recomanacions de documentals i posada en comú a través d’un servei de videoconferència o organitzar un debat presencial.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 15 al 23 d’octubre de 2022 i la proposta d’organització d’activitats anirà condicionada al compliment dels següents requisits:

  • Les activitats es poden organitzar en l’horari que més convingui als seus promotors.
  • Les activitats poden organitzar-se expressament per a l’ocasió, o bé tractar-se d’activitats preexistents, sempre i quan s’ajustin als objectius previstos i a les dates de celebració de la Setmana Bio i s’ofereixin sota el paraigües d’aquest esdeveniment.
  • El contingut de l’activitat, si escau, s’ha d’ajustar al marc de la normativa que defineix i regula la producció agroalimentària ecològica o, en general, de qualsevol altra que sigui d’aplicació.
  • Si l’activitat comporta la participació d’operadors i/o productes ecològics, aquests hauran de disposar de la corresponent certificació.

Igualment, i per reforçar la difusió de la vostra activitat dins del programa, us demanem que realitzeu actuacions de promoció pròpies de la vostra activitat així com l’ús de l’etiqueta #SetmanaBio2022 en les publicacions que feu a les vostres xarxes socials. Per facilitar l’elaboració de material de promoció, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu adaptar a la vostra activitat i que us serviran per a aquesta promoció, oferint una imatge unificada amb altres activitats que formin part del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.

Prement el següent enllaç, accedireu al formulari d’inscripció de la vostra proposta d’activitat dins del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.