Condicions de participació – Setmana Bio a l’Escola

La Setmana Bio a l’escola és una proposta que forma part de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, amb els mateixos objectius de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica, concretament entre les persones de la comunitat educativa.

Cada cop hi ha més centres educatius que contemplen la producció i alimentació ecològica i local dins del seu currículum docent, ja sigui a través de l’hort escolar, d’un projecte educatiu o matèria concreta d’estudi, de la realització de treballs o materials educatius específics, a través de la cuina del centre i del menjar que s’ofereix a l’alumnat, d’una visita a una finca o granja agropecuària, etc. Altres centres que encara no ho han incorporat, poden tenir interès en fer-ho, ja que conèixer i donar a conèixer tot el que es relaciona amb la producció agroalimentària és una temàtica absolutament bàsica en el procés d’educació i coneixement del món que ens envolta, per les seves implicacions en el medi ambient i en la sobirania alimentaria dels pobles.

Si sou un centre educatiu, o qualsevol altra entitat relacionada amb l’ensenyament, i realitzeu, o esteu interessat en realitzar, qualsevol activitat destinada a reflexionar al voltant de la producció agrària i l’alimentació, el seu impacte i sostenibilitat, i donar a conèixer i promoure la producció i l’alimentació ecològica entre el vostre alumnat (o comunitat educativa en general), us proposem que la inclogueu dins del programa de la Setmana Bio a l’escola.

A mode d’exemple, us proposem algunes de les activitats que podríeu organitzar en el vostre centre:

 • Visualització dels vídeos creats per la Setmana Bio 2020 i la Setmana Bio 2021.
 • Àlbum interactiu. Del camp a la cuina: l’aventura de la producció ecològica.
 • Acta d’entrega del premi escola.
 • Xerrades amb persones productores en ecològic a través d’un servei de videoconferència o bé presencial al centre educatiu.
 • Visites als projectes productius de persones productores de la zona.
 • Tallers amb productes ecològics.
 • Treballs relacionats amb l’hort de l’escola.
 • Introduir activitats i aliments ecològics al menjador de l’escola.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 15 al 23 d’octubre de 2022 i l’organització d’activitats anirà condicionades al compliment dels següents requisits:

 • Cada centre o entitat ha d’organitzar les activitats que es volen portar a terme.
 • Totes les activitats han d’incloure continguts relacionats directa o indirectament amb la producció i l’alimentació ecològica.
 • Si les activitats impliquen explotacions o empreses d’aliments ecològics, aquestes hauran de comptar amb el corresponent certificat del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
 • Quan les activitats impliquin la utilització, venda o consum d’aliments ecològics, aquests hauran d’estar certificats pel CCPAE o per qualsevol altra entitat reconeguda de certificació de productes ecològics.
 • En el cas de que l’activitat ho requereixi, tenir coberta la corresponent assegurança i disposar de tots els permisos preceptius per al normal desenvolupament de l’activitat, segons escaigui.

Per facilitar-vos l’elaboració de material informatiu o promocional de les activitats dins del programa de la Setmana Bio a l’escola, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu utilitzar, adaptant-los a la vostra activitat.

Qui pot col·laborar en les activitats?

En funció el tipus d’activitat que vulgueu organitzar, pot ser que necessiteu alguna persona col·laboradora per fer-ho possible. Per exemple, una escola interessada en fer una visita a alguna finca ecològica, o que alguna pagesa/pagès vulguin fer alguna xerrada a través d’una vídeo conferència o de manera presencial.

Podeu trobar informació sobre aquests col·laboradors dirigint-vos a la persona que en la vostra zona dinamitza la producció ecològica. La podeu veure en el següent enllaç.

On puc trobar material divulgatiu relacionat amb la producció ecològica?

Podeu trobar materials d’interès, a l’hora d’organitzar algunes d’aquestes activitats, en el següent enllaç:

També podeu trobar recursos en línia en el següent enllaç:

Inscripció de propostes d’activitat

Un cop estigui obert el període d’inscripció, prement el següent enllaç accedireu al formulari d’inscripció de la vostra proposta d’activitat dins del programa de la Setmana Bio a l’escola. Si teniu dubtes, podeu enviar-nos un correu a escola@setmanabio.cat