Condicions de participació – Restauració i gastronomia

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica a Catalunya. Aquest esdeveniment permet que, durant uns dies, totes les persones, entitats i empreses interessades puguin treballar de forma conjunta sota el paraigües comú d’aquesta iniciativa, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica a la població.

Una de les millors formes per conèixer l’aliment ecològic, sens dubte, és consumir-lo directament en un restaurant o arran d’una activitat gastronòmica. La gastronomia, la cuina  i el sector de la restauració té una gran importància en la vida quotidiana i també els moments d’oci dels ciutadans i, alhora, constitueix un element important en la projecció turística i gastronòmica de Catalunya entre les persones que ens visiten.

Si ets una persona que es dedica a la restauració, la cuina, o estàs interessada en organitzar un esdeveniment gastronòmic amb aliments ecològics, pots participar a la Setmana Bio per l’alimentació ecològica oferint al públic interessat plats, menús i activitats gastronòmiques a base de productes ecològics certificats, el que et permetrà acostar la teva cuina i el teu treball a totes les persones interessades. Alguns exemples de participació a la Setmana Bio poden ser:

  • Plats o menús oferts per un restaurant per la Setmana Bio.
  • Un taller culinari o gastronòmic a través d’un servei de videoconferència o presencial.
  • Un Show cooking en directe de forma presencial o bé, a través d’un servei de videoconferència, o bé un vídeo (gravació)

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 15 al 23 d’octubre de 2022 i la proposta d’organització d’activitats anirà condicionada al compliment dels següents requisits:

  • En el cas d’un restaurant, s’ha d’oferir, com a mínim, un plat del dia o un menú sencer amb denominació “Setmana Bio”, que s’hagi elaborat amb un 80% o més dels seus ingredients ecològics. Un d’aquests ingredients, com a mínim, haurà de ser d’origen local i s’haurà d’informar als clients sobre aquest o aquests ingredients locals presents en el plat o menú, informant del seu origen i del productor o productors d’aquests ingredients locals.
  • En el cas d’un taller de cuina o show cooking, el menjar que es prepari haurà de comptar amb un 80% dels seus ingredients d’origen ecològic.
  • Tots els productes ecològics que s’utilitzin han d’estar certificats.
  • En el cas de que l’activitat que s’ofereix ho requereixi, tenir coberta la corresponent assegurança i disposar de tots els permisos preceptius per al normal desenvolupament de l’activitat, segons escaigui.

Igualment, i per reforçar la difusió de la vostra activitat dins del programa, us demanem que realitzeu actuacions de promoció pròpies de la vostra activitat així com l’ús de l’etiqueta #SetmanaBio2022 en les publicacions que feu a les vostres xarxes socials. Per facilitar l’elaboració de material de promoció, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu adaptar a la vostra activitat i que us serviran per a aquesta promoció, oferint una imatge unificada amb altres activitats que formin part del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.

Prement el següent enllaç, accedireu al formulari d’inscripció de la vostra proposta d’activitat dins del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.