Condicions de participació – Visites a operadors ecològics

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica a Catalunya. Aquest esdeveniment permet que, durant uns dies, totes les persones, entitats i empreses interessades puguin treballar de forma conjunta sota el paraigües comú d’aquesta iniciativa, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica a la població.

Una de les millors formes per aconseguir aquest objectiu consisteix en la possibilitat de conèixer de primera ma les activitats de producció i obtenció dels productes ecològics en el lloc on aquestes es porten a termini. Visitar les explotacions agrícoles i ramaderes, o les instal·lacions i obradors dels projectes on s’elaboren productes ecològics és la forma més directa per conèixer de manera presencial o virtual què són i com s’obtenen aquests productes, amb la possibilitat de fer-ho de la ma dels seus protagonistes: persones productores i transformadores agroecològiques.

Tant si ets persona productora agrícola, ramadera o elaboradora de productes ecològics, pots participar a la Setmana Bio per l’alimentació ecològica de la següent manera:

  • Fent un vídeo de l’explotació amb el resum de l’activitat que s’hi desenvolupi.
  • Organitzant una visita presencial o virtual a l’explotació en un dia i hora concret.
  • Fent una reunió presencial o virtual amb intercanvi d’experiències.
  • Organitzant un taller presencial o virtual per mostrar processos d’elaboració.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 15 al 23 d’octubre de 2022 i la proposta d’organització d’activitats anirà condicionada al compliment dels següents requisits:

  • Comptar amb la corresponent certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), tant de la producció o elaboració com, si escau, de la venda dels productes.
  • La forma en que es desenvoluparà les visites l’has de fixar tu, indicant el dia i hora, amb inscripció prèvia o sense inscripció, etc. 
  • En cas de venda de productes, garantir els requisits sanitaris dels mateixos.

Igualment, i per reforçar la difusió de la vostra visita dins del programa, us demanem que també en feu promoció així com l’ús de l’etiqueta #SetmanaBio2022 en les publicacions que feu a les vostres xarxes socials. Per facilitar l’elaboració de material de promoció, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu adaptar a la vostra proposta i que us serviran per a realitzar aquesta promoció, oferint una imatge unificada amb altres activitats que formin part del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.

Prement el següent enllaç, accedireu al formulari d’inscripció de la vostra proposta d’activitat dins del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.