Condicions de participació – Visites a operadors ecològics

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica vol ser la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica a Catalunya. Aquest esdeveniment permet que, durant uns dies, totes les persones, entitats i empreses interessades puguin treballar de forma conjunta sota el paraigües comú d’aquesta iniciativa, amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològica a la població.

Una de les millors formes per aconseguir aquest objectiu consisteix en la possibilitat de conèixer de primera ma les activitats de producció i obtenció dels productes ecològics en el lloc on aquestes es porten a termini. Visitar les explotacions agrícoles i ramaderes, o les instal·lacions i obradors dels elaboradors dels productes ecològics és la forma més directa per conèixer de manera virtual què són i com s’obtenen aquests productes, amb la possibilitat de fer-ho de la ma dels seus protagonistes: productors i transformadors agroecològics.

Tant si ets productor agrícola, ramader o elaborador de productes ecològics, pots participar a la Setmana Bio per l’alimentació ecològica de la següent manera:

  • Fent un vídeo de l’explotació amb el resum de l’activitat que s’hi desenvolupi.
  • Realitzant una visita virtual a l’explotació en un dia i hora concret a través d’un servei de videoconferència.
  • Fent una reunió virtual amb intercanvi d’experiències.
  • Visualització de processos d’elaboració a través de vídeo o amb directe a través d’un servei de videoconferència.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica es celebrarà del 17 al 25 d’octubre de 2020 i la proposta d’organització d’activitats anirà condicionada al compliment dels següents requisits:

  • Comptar amb la corresponent certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), tant de la producció o elaboració com, si escau, de la venda dels productes.
  • La forma en que es desenvoluparà les visites l’has de fixar tu, indicant el dia i hora, amb inscripció previa o sense inscripció, etc. 
  • En cas de venda de productes, garantir els requisits sanitaris dels mateixos.

Igualment, i per reforçar la difusió de la vostra visita dins del programa, us demanem que també en feu promoció així com l’ús de l’etiqueta #SetmanaBio2020 en les publicacions que feu a les vostres xarxes socials. Per facilitar l’elaboració de material de promoció, us oferim una sèrie de materials gràfics que podeu adaptar a la vostra proposta i que us serviran per a realitzar aquesta promoció, oferint una imatge unificada amb altres activitats que formin part del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.

Prement el següent enllaç, accedireu al formulari d’inscripció de la vostra proposta d’activitat dins del programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.