Archived: Escultura col·laborativa entre vinyes, música en directe i tast de vins

Organitza

Mas Blanch i Jové

Descripció

El proper dissabte dia 16 d’octubre a les 16:30, l’artista Erik Schmitz acabarà de muntar, en directe, la seva obra ‘REFUGI’, la culminació d’una obra col·laborativa iniciada l’any passat a La Vinya dels Artistes / celler Mas Blanch i Jové.

Aquesta escultura pretén, com el seu nom indica, donar aixopluc. En aquest cas, a través de la forma representativa d’una guineu es vol establir el vincle amb la fauna de la zona. Es tracta d’un acte simbòlic que recau en l’acció de les persones per generar aquest espai de protecció. Prendre consciència de la necessitat dels nostres gestos vers l’entorn per assegurar que, a través d’una convivència sana, mantinguem un ecosistema ric el qual repercuteix positivament al nostre benestar.

L’escultura és de caràcter participatiu i col·laboratiu. Un cop instal·lada l’estructura principal, els participants ho completen amb materials orgànics propis de la vinya. La voluntat és de ser respectuosos amb el paisatge natural i reflexionar sobre la condició efímera i la importància d’actuar i protegir amb perseverança l’entorn.

Per tant, aquest refugi d’Erik Schmitz s’incorporarà de forma permanent a La Vinya dels Artistes / celler Mas Blanch i Jové: un itinerari artístic a l’aire lliure, entre oliveres i vinya, que recentment ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Local i que compta amb obres de creadors com Carlos Pazos, Guinovart, Susana Solano, Eva Lootz, Antoni Llena, Evru, entre altres.

Erik Schmitz Coll és un artista nascut a Alemanya i crescut a terres de ponent que utilitza l’art com a mitjà per comunicar-se i manifestar pensaments. Concep la creativitat com una via intuïtiva, subtil i suggeridora entre l’artista i l’espectador-receptor. Li interessa el concepte però la seva prioritat és que l’observador rebi i s’identifiqui amb l’obra. És per això que els protagonistes de les seves creacions són la figura humana i animal, la vegetació, el paisatge i la geografia. Amb la temàtica, el contrast i el gran format, pretén trencar amb la quotidianitat, amb les rutines contemporànies i els estigmes establerts. Busca també oferir un respir que pugui donar lloc a la reflexió i que reverteixi amb una millor convivència.

Durant tota l’activitat, que serà 100% a l’aire lliure, hi haurà un acompanyament musical a càrrec de Lauzeta. Lauzeta és alosa, ocell de cant melodiós, en occità, la llengua dels trobadors. Així, ni més ni menys, és com aquest duet folk de Lleida format per Nuria García i Joan Baró s'endinsa en l'univers màgic i meravellós de la música celta, per transportar a cada indret on toquen fins al cor d'Irlanda amb l'ajuda de les seves veus i instruments. Reels, jigues, cançons de taverna i balades íntimes, Lauzeta ho té tot preparat per a la festa, fins i tot alguna sorpresa que només si vens podràs descobrir!

També es serviran vins ecològics i de muntanya del celler Mas Blanch i Jové.

Horari 8 de desembre de 2022 des de les 00:00h fins a les 00:00h
Preu Adults 15€, nens 11 a 17 anys 5€, nens menors de 11 anys gratuïts. Es pot comprar per la web del celler amb descompte.
Adreça

Celler Mas Blanch i Jové, La Pobla de Cérvoles, 25471

Aquesta activitat ja ha finalitzat.

Obre indicacions